Monday, May 18, 2009

My lovely Sis



ni 1 1 nya kakak aku..wpon xde pertalian darah tp aku da aggp dia mcm akak kandung aku sndiri memandangkan aku xde kakak..aku kenal dia around 2006 or 2007..ntah la..da lupa plk..hehe..

dia byk bg dorongan n smgt pd aku..tp ada kala km gaduh..biasa la adik beradik kan...ape pon aku hrp dia cepat2 kwin..spy aku leh la mkn nasi kenduri dia..hahaha..

ape pon..aku da aggp dia sbg kakak aku dunia n akhirat..d 1 who i love..d 1 who i care n d 1 who i miss forever..

Dimanakah Kau Ada (ratu)

Terkurung sunyi dalam lirih suara angin
Sekilas terbayang wajah rupawan diujung sana
Teringat akan cinta yang pernah kau beri
Namun lalu kita berpisah direngkuh oleh jarak

Hatiku tak berdaya
Oleh apa yang terjadi
Sanggupkah aku bertahan disini

Semenjak itu tak pernah kau beri kabar
Tak pernah pula kau beri aku satu kepastian

Hatiku tak berdaya
Oleh apa yang terjadi
Sanggupkah aku bertahan disini

Dimanakah kau ada
Tinduku takkan pernah sirna
Kekasih ingatkah ku disini
Tertusuk oleh perih
Mencari, tak pernah kudapat
Namun ku kan selalu merindu...

Letih tertambat
Menggeliat diresahku
Hadirmu bagaikan
Sebuah keajaiban yang tak mungkin

Hatiku tak berdaya
Oleh apa yang terjadi
Sanggupkah aku bertahan disini

Dimanakah kau ada
Tinduku takkan pernah sirna
Kekasih ingatkah ku disini
Tertusuk oleh perih
Mencari, tak pernah kudapat
Namun ku kan selalu merindu...


sekian...wasalam

24 comments:

anak laut said...

salam...singgah.

tq sudi bagi ulasan salam anaklaut

secretname said...

xde hal anak laut...sesama insan kan..

Syahril Said said...

La...ingatkan Syafa ada kakak, kalau tak boleh la saya berkenalan dengan kakak Syafa...hehehe..

atty's said...

salam singgah

secretname said...

to en syahril-amboi en syahril ni..nk cari calon ye..ade sorang lg ...farah dila suhaimi..nak x?dia pon tgh mencari..hehehe

to atty-thnkz krn singgah ye

asis said...

strawberi...yummy

Syahril Said said...

errr...errr...biar la dia mencari, kalau Syafa tolong carikan, nanti dia tak boleh cari la...err...apa saya tulis ni...hehe..

secretname said...

asis-nak ke stawbery tu?nganga mulut cpat..hehe

en syahril-haha sy fhm..klu 2 2 malu smpai bila..kak farah tu pon srh sy carikan jgk..2 2 jenis pemalu..pdan sgt la..hehe

Syahril Said said...

sebut pasal Farah, terus saya teringat kat Lumut, hmmm..bila nak ke Lumut lagi ya? saya lebih suka stay kat hotel di Lumut daripada stay di P.Pangkor sebab Pekan Lumut dah cantik sekarang ni..terus juga ingat tentang 'percutian' kita bermalam di Selat Melaka atas bot APMM tu, ada orang tu yang muntah2, saya ya? hehehe....

secretname said...

haha iyea..sy pon teringat gak percutian kita tu..dan 'bermalam'..haha nasib blk asing..km ms tu btul2 xsgka cik syahril sggp tido kat situ..by d way mmg okie la..br sporting..hehe...
nti bila sy g sn kita plan lg ngan lect2 p marina cove tu..tp ambek hotel len plk la..rsa yg mhal sket..under geran..
ohoooo bkn sy sje yg muntah..en syahril pon muntah kan?cuma sy je yg lembek..hehe..sy de pos pglaman tu 1st entry dulu kat blog ni..sila la bc.hehe

Syahril Said said...

dah banyak kali saya ke Lumut, selalu dok di The Orient Star Resort, dari situ jalan kaki je ke Jeti Lumut

teringat pasal 'bermalam' tu membuatkan saya gerun, mentang-mentang la saya sampai lewat tengah malam, kawan-kawan lain suruh saya dok se'apartment' dengan dua anak dara orang, kes naya ni, nasib baik tak apa2, hehe...kalau tak dapat lama saya terpaksa tamatkan zaman bujang, 2 orang sekali pulak tu keh..keh.., anyway pengalam bersama APMM dan bermalam di Selat Melaka tu akan saya kenang hingga akhir hayat, kalau ada second time dah tak mau pi dah, tapi pembetulan sikit, saya tak muntah pun ha...ada mak cik tu yang muntah2 hehehe...

secretname said...

kah kah kah...guling2 sy gelak bc pe yg en syahril tulis tu..klu x da lm jadi lauk km 2org..km ni kan pala gila2..mmg nasib en syahril la km baik sket mlm tu..lect2 lain pon nakal gak..km da tau awai lg depa nk srh en syahril dok 1 apartment ngan km..hehe..

yea kenangan naik kapal mpm tu adalah pengalaman tbaik yg pernah sy lalui dlm idup..klu bg seribu pon sy xmo naik da..muntah xberenti..lembek je..haha..xmo naik da..serik2..haha..yg bestnye kn ngorat ngan anak2 kapal tu..kah kah kah..de ms nk tido gak The Orient Star Resort..hehe

Syahril Said said...

ohhooo...diaorang dah berpakat rupaye..cis!cis!cis! baru sekarang ni saya tahu...memang nak kena ni..., tapi yang paling saya tak boleh lupa terkejut tengok ada anak kapal tu pun muntah2 dan lembik jugak, ingatkan hari2 operasi kat laut dah steady je, maknanya saya lebih kuat daripada dia la, hehehe...patoneme

secretname said...

hahaha..lawak2..tp time km mndi kat kolam ramai2 en syahril xde..klu x leh join terjun ngan mr naza, mr zaim n mr zainal..haha..terjun tiruk km..yea.bkn semua org kuat..kapten kapal pon kdg2 mabuk...mmg kuat la sape x muntah..sy mmg angkat bndera putih...huhu

L.O.v.E said...

tudiaaaaa dak kecik ni nye keje...:P ish3..malunye i..mkn strwberry lg! nyway i apprciate it..lebbiiuuuu mucho mi amor!

eh adik tu tindunye pe ek..?
cantik madah berhelah u tau..huhuu

secretname said...

tindu?ape?hindu ke?ckp tul2 sket sis...ketuk kang..wakakaka....ala kuat majuk..ckp x majuk..podaahh...xleh pkai...namau p sabah..p us suda baa

L.O.v.E said...

adik tu yg tulis tindunye dlm lgu ratu tu...hindu mne lak...hahaha

sape kuat majok? adik ke akak?? dusyum kang...

nak gi us watpe..namo le..gi sabahan de cukilat...nyummyi!!

secretname said...

us lg la de coklat..xtau ke?sdap2 ooooo..hahaha...urang ape nyah tu golek2..haha

L.O.v.E said...

teda ba..cukilat sabahan sidap oooo

mende tindu tu? tak jwb lg..

secretname said...

ala tindu pon xtau..tindu tu mcm tindik la jgk...tu pon kn ckp..haha

vidadarisakura said...

aku pun xda kakak.
yang jadi kakak aku kompom2 aku sayang.
hee

secretname said...

haha sama la plk kita..tu ler..aku pon xde adik laki..tp xde lak adik angkat lelaki..hehe..klu x mmg sah2 aku syg die..keh keh

L.O.v.E said...

hahaha..pandai le..eh adik tgk comment byknye kat sini..tau tak nape? sbbkan de awek comey makan strberry tu la..wawaawa

secretname said...

kah kah kah..perasan la...wekkk