Tuesday, May 19, 2009

bakal husb?

ni gambo time abg aku kwin taun lps..aku tumpang skaki la..haha

siapakah gerangannya husb aku nti?adakah dia lulusan spm?sijil?stpm?diploma?degree?master?phd? atau pon post doc? sape saja husb aku ni hrp2 aku ade la rasa syg kat dia..n dia pon sama.n dia ble jaga aku dgn sebaiknya...sbb klu bertepuk sblh tgn mmg xkn berbunyi..aku ni plk jenis yg ssh syg org..kesian plk kat lelaki yg nk pikat aku (ayat poyo)..kah kah kah..brape kah umo husb aku nti?muda dr aku kah?sama umo kah?tua setahun kah?atau pon tua bertahun2?hrp2 xde la muda dr aku..tua sket tu okla kan..lbh matang..hehe..tp xnk tua sgt..karang dia penat lyn kerenah aku yg mcm bdk2 ni..hehe

lps tu bila plk aku nk menamatkan zaman bujang aku ni..??tu pon ketentuan Illahi..kita hanya merancang..tp DIA yang tentukan...harap2 aku dpt la mncari bakal husb aku dlm tempoh ms hujung taun ni or taun dpn..ops..bkn aku yg cari..tp dia la kena cari..tp ikut perkiraan aku ngan kwn2 dulu umo 25 da kwin..tp ms tu aku kn tgh kat 'US'..mn sempat kn..tp klu benda da nk jd insyaAllah akan terjadi dgn izinNya.

kwn2 aku ramai yg da kwin...bln dpn lg la ramai yg da kwin..sbb tu la aku rasa sedikit tergugat..tp skett jela..xpe2..cita2 aku lbh penting dr semua tu..bakal husb aku plk msti la dkt2 je..blah2 kl hingga utara..sbb senang aku nk blk raya..biasa la anak mnja cam aku ni mn leh pisah lama2 sgt.hehe..tp ikut facebook punye kuiz dia ckp bakal husb aku nti org sabah..wah...jauh tu baa..gmana aku mau blk raya baa..naik belon la aku nti..haha

tunang pon aku xmau lama2..aku ni jenis cepat cemburu..tp tu klu syg..klu x syg biarla nk klua ngan sape pon..aku xpeduli..kpd2 ex2 aku duli aku mintak maaf byk2..bkn berniat nk melukakan hati kalian..tp kerna aku manusia biasa..xlari dr buat kesilapan...

sememangnya aku xlayak digandingkan dengan mn2 lelaki pon krn sifatku ini..hny lelaki yg benar2 fhm aku je yg leh thn..kakak aku sndiri pon kdg2 angkat bendera putih..hehe..tp ngan family aku mmg xwat hal la..sbb family 1st..I LOVE MY FAMILY DAMN MUCH!!!...jadi aku nk trus tunang n nk kwin..xmo tunang lama2 n couple lama2..dugaan byk wooooo...

kepada kwn2 ku yg bakal berkawin xlama lg d ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU DAN SELAMAT MENEMPUH DUNIA BKELUARGA...semoga ikatan kita tetap utuh wpon telah bertukar status..

ok smpai di sini sahaja entry ku kali ini..da lama aku nk tulis bnda ni..tp kekangan kerja melambatkan proses..hehe...

ok kwn2...jmpe lg d lain entry.....daaaaaa

13 comments:

joegrimjow said...

org ckap amek berkat

secretname said...

jadi same2 la kita ambek berkat yea

asis said...

muda2 nak kawen dah..

Syahril Said said...

wah! wah! dasyat betul Syafa, memilih jugak yer...hehe..tapi bagus untuk melihat dan merancang masa depan

secretname said...

asis-mn de muda2 nk kwin..da tua nie..hehe..tp lmbt lg la nk kwin..hehe

en syahril-mmg la kena memilih..yela nk idup smpai akhir hayat kan ngan dia..hehe

L.O.v.E said...

kakak die angkat bendera merah dah pun...lalalala

secretname said...

bndera merah means red flag la kn?hahaha

L.O.v.E said...

red flag kt bukit bendera! hahhahaha

secretname said...

kah kah kah...mai bln ada fhm?haha...pdn muke

L.O.v.E said...

da tau adik mai bulan bintang capricon slalu da..hahaha

secretname said...

mn tau nie?pndai tul la..ops lupe..gue yg bgtau kn..hahaha

vidadarisakura said...

kawan2 aku pun ramai suda kawin.
takut jak tejangkit ngan aku sekali.
hee

secretname said...

tjngkit tu xpa..tp klu tjangkit bnda lain mati la kita...huhuhu