Sunday, June 14, 2009

diari minggu ini 14 june


gambo ni bkn smlm..tp time aku stdy..ms ni lawan ngn lect2..hehe

hye kwn2..sory sbb lama x tulis entry...bknnye ape..blk je aku dr family day trus demam, selsema n sakit tekak...lps tu kat opis plk byk kje...maklum la org penting..hahah..gurau je...tp mmg byk kje...selasa-jumaat aku hny smpat bc blog..nk komen tu tggu tul2 bz..mlm plk aku xon9..sbb abg2 aku blk kg time ni...so spend time la ngn dorang n anak2 buah kan....

tp actually spend time utk men ps2..hahaha..lawan game ngn abg aku..pastu msk blk, bc novel n tido..pastu bgn plk keesokan hari nye utk g kje..itu la antara rutin mlm aku shari2an....

tp pd ari sabtu smlm..aku ngn kwn2 staf usm telah mbuat prancangan yg baik sempena mggu terakhir aku d usm mggu dpn..km telah wat kptsn utk mhabiskan ms2 kami d pacific megamall penang..haha best x?mesti la best...dlm sakit2 tu bole aku gagahi p enjoy..tu yg aku salute utk diri sendiri..hahahaha...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jam 2 ptg km btolak ke penang...aku turut mbawa bsama adik aku..mlm nti takut plk nk drive sorang2..tu antara sbb2 aku bwk dia..hehe..

kwn aku n kwn dorang da tggu kat sn ms km smpai..spatutnya km nk tgk jgn pndang blkg congkak..tp d sbb kan xsmpat..jd km tgk jela cita drag me to d hell..tajuk dia saja da wat seram kan?mmg seram pon...nyesal pon ada ambik cita tu...dah la km dok kat dpn..tp xde la dpn sgt..dlm 5, 6 seat sblm skrin..

1st2 dia punya tygn dia da seram..bkn cita hantu sgt..tp byk bnda yg menakutkan n tkjut..jg xlupa cita ni sangat2 geli kan org2 yg menonton..nk tau ape yg geli tu?pegi la tonton..hahaha..korang akan d sajikan pengalaman2 yg menarik..lg bgs tgk cita ni tgh2 mlm..br gempak....kuang3x...

saat dlm tu aku rasakan lama sgt...bkali2 aku tgk jam..bila la nk abih cita ni...yg lelaki pon ramai tutup muka..tp aku xde la smpai tutup muka..tgk gak la bnda da dpn mata..xtgk rugi sbb tiket bbyr..lain la klu org tlg byrkan..

pastu...alhamdulillah..da abis pon cita ni..ramai yg merungut mbazir beli tiket ni..bknnye ape..sbb takut..klu sape yg penakut tu xyah la mbazir tiket tgk cita ni..bek tgk cita lawak..tp mmg xleh lupa...spnjg cita tu ada saja yg mjerit..tmsk la aku...hehehe...syhhh..diam2 sudah..

teror x aku memanah?mustilakan..hehe

then km bpecah..ada yg pegi men snooker...dan yg geng aku g men panah..tgk la sape terer nti..cari pusat memanah tu saja da 15minit..adoyai..lenguh lutuh den..pastu smpai je sana km trus xbuang ms..trus beradu kehebatan..ssh jgk yea..aku dpt no 2..ttingal d blkg sket je..km semua 4 org..xsilap aku no 1 tu dpt 54 mata..aku 46..jd sket jgk la kan?hehe..adik aku dpt 10 je..yg lg sorang dpt 6..xpe2..rilex..ade lg game menanti...

ni adik aku..dok pon senget patut kalah..haha..(gelak jahat)

then kul 6 km pon ke bowling centre..sbb aku da booking kul 6...mcm biasa guna member card mak aku la..murah sket dpt..km semua 9 org..so ambik 2 lane je..km men open...nk men brape game pon xpe..2 3 kali baling semua org da tkjut tgk aku men..haaa..br tau yea..aku dpt strike byk kali gak..dorang ckp balingan aku mcm player negeri..yeke?haha yela kot..mn aku tau..tp mayb sbb aku slalu men..pastu geng2 lelaki xpuas hati...ms game 1st aku d pintas last minit..dpt no 3 xsalah aku..

ms ni kwn aku da nk kn blk..so xpe la tggl la 7 org..sbb kwn dia lg sorang pon turut ikut dia blk...ms ni geng2 laki da xpuas hati..ada ka ms aku baling dorang kacau2...mn bole kan..tp...aku ttp dgn slumber nye meninggalkan dorang jauh2..haha..padan muka..game ni nyaris2 aku menang..klu dorang x kcu mmg aku da menang rasanya..hahaha..bengkeknye daku..poodaahh..sndiri perasan..hehe..yg ni aku dpt 146 kot..lupa da..tp rasanya tui la tu..

game ke 3..ms ni kwn staf aku nk blk da..anak dia bby lg..so cian plk kn blk mlm2..so xpe..tggl km 6 org..so 3 lawan 3...game ni sgt sengit..tiba2 semua org jadi terer..tkjut gak aku...wahhh..ini sudah hebat..km semua dpt capai 100 ke atas dlm frame ke 7..x ke hebat tu bg amatur..game ni ak dpt naib johan kot..126 xsilap..

relax sat smntara tggu turn

game ke 4 ni mmg aku da xlarat...tgn sudah bengkak...tp kwn2 staf ni sggp nk belnja aku ngn adik aku men..yg 2 org da surrender..xlarat da..haha..utk pgthuan smua..tggl aku ngn adik aku je pompuan..yg kwn2 pompuan lain da blk...game ni km da stuju..sapa dpt no 3 n no 4 kena merangkak kat situ..haha..aku pon ape lg stju jela..game ni la dorang paling byk kcu..aku plk jenis klu org kcu2 ni xleh baling tui2..ms 1st2 tu lgsg xde strike..dpt spare jela..tp last2...akhirnya aku bjya gak dpt no 2..no 1 xleh la..kwn aku tu asyik strike n spare je..mn dia dpt tenaga pon xtau..td xterer sgt..tp adik aku n kwn sorang lg tu xmerangkak pon...saje nk suka2...tp aku mmg bangga la dpt kalahkan lelaki..hahah..dorang lak mmg xnk bg aku menang...tp xpe..tggu la selasa n rabu ni...men paint ball n badminton plk...kita tgk sape hebat..da tentu la dorang..haha...tp blom 100% dorang leh menang..tggu saja ari tu...

aim dulu...

lps dr tu km trus pegi mkn kat bndar baharu..ada ka time tu nasi da abis..br kul 9.30..tp mmg ramai la kat kdai tu..maklum la sdap..km pon tpksa la mkn goreng2 n sup2..aku cam biasa la..kotiaw goreng..yummy2...smbil mkn2 tu dorang takutkan aku dgn cita td...perhh...tu yg aku takut nk blk..da rumah jauh...huhuh..tp aku gagahi jgk bwk kete dgn sdikit bacaan..nasib la dr traffic light smpai kat rmh aku ade 2 kete kat dpn aku..risau gak aku nk potong sbb kete dorang bsr..hehehe..da la gelap...kang tmsk parit lak klu aku potong..slalu siang ok je aku rempit smbil cilok...

alhamdulillah smpai jgk aku d rmh...fuh...lega den...smpai je kat rmh tiba2 sakit tekak blk..td ms suka2 tekak xsakit pon..dia kena aktif kot..xpa2..lusa aku aktif blk..hehe..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ok kwn2..tggu la entry aku selanjutnya nti...tu pon klu tahap kesihatan aku berada pada paras normal...esk aku nk g klinik..x thn dah ni..mggu dpn mggu last aku bkerja..jd kita byk bnda nk d buat...jadi..hingga bjumpa lg...daaaaaaaaaaaa

tmpat aku kje skrg

tmpat aku kje sblm bpindah ke bwh

5 comments:

asis said...

wah..hebatnye memanah..

secretname said...

hehe biasa je la asis

Syahril Said said...

baru saya nak ajak Syafa teman saya main bowling..err.dah tak jadi kot, sebab saya mesti akan dikalahkan dengan teruk, sebelum kalah, baik saya tarik diri...hehehe...

piNky LuCiA said...

AKU NAK MEMANAH JUGAK. WALAUPUN TAK PNDAI.. HUHU

secretname said...

en syahril-ala mcm la xpernah kalah ngn sy sblm ni kan..hehe..nti kita men kat jitra yea

pinky lucia-mula2 mmg xpndai panah..pastu leh jd teror tau