Tuesday, June 9, 2009

FAMILY DAY 09

nurin n najwa ku syg

ni la hasil kje ku n kump ku..nurin jg menyumbang tenaga beliau..hehe

saje2 tulis..hehehe..



ni keje tgn aku mnjahit..tgh2 mlm aku jahit ni..da la dpt bju bsr..huhuh..xkena saiz..(gambo dpn blkg baju family day)

ni sblm btolak ke pntai remis..aku pakai bju kurung la sbb nk p kenduri..huhuhu

sory lama x online...bkn sesaja xnk on9 tp d sbb kan aku teramat la bz...pastu xde kat rmh..jadi aku akan bgtau ke mn aku pergi selama beberapa ari ni..hehehe...

sabtu-6hb jun

pada pg sabtu km semua bkumpul utk berkonvoi ke pantai remis iaitu ke chalet teluk senangin resort..terletak di pantai remis, perak..berdekatan dgn lumut...km bkonvoi dr rmh pada jam 9 pg bersama 10 kereta dan yg dtg dr tmpat2 lain 5 kereta..jadi semua nya 15 kereta dan bersamaan 60 lbh kepala..angka yg pasti x brape d ingati..hehehe..semuanya adik beradik aku belah mak aku...(anak, cucu cicit arwah tokwan aku (hj mohamed hj kassim dan jg tok aku (hjh zainab tahir)..


bersama sepupu2 ku n jg mak uda n mak aku..hehe..smpat lg posing..da nk btolak nih

ni dpn rmh aku n dpn kete aku...kete aku tggl rmh..aku nek ngn spupu aku..dia naib pengerusi..aku S/U..so xleh campur org..siap da gosip lg...tp jgn lyn humor..spupu xleh kwin..sbb aku xnk..xberkembang..kwin org luar ok..kan kan..

ms ari tu jgk sepupu aku belah ayah aku melangsungkan kenduri kwin beliau..jd km singgah sekejap di situ memandangkan rmh dia pon terletaknya di pantai remis..so dkt jak la..ms km smpai tu xramai lg org..so cepat sket btindak.aku ni da xsabo2 mndi laut..haha..kan ari tu g melaka xsmpat mndi...jd kali ni nk balas dendam...yahoo..!!!

smpai je di sana aku n adik2 d beri rmh tepi laut.bsebelahan ngn sepupu2 aku yg lain...chalet nye agak kecik tp bole la klu nk tido 5org dewasa..tp km 3org jela..hehe..sepupu2 aku yg lelaki chalet sblh menyebelah km..tndas km kat luar..tp rmh mak2 sdara aku n abg2 n family aku terletak jauh sket dr pntai..tp xla jauh..tp bilik dorang ada blk air..air yg km mndi, gosok gigi n basuh muka semua nya dr blk air tu..air itu plk adalah air telaga..baunye..fuh sabo jela.psssttt..aku nk bgtau rahsia nie..km semua sggp x 'membuang' semata2 kerana tndas nye x brape menyelerakan d tmbah air telaga..jd ramai2 la menahan rasa...huhuhuhu..


gambo sblm pulang

bdk2 ni tgh men pasir...nk g jauh2 mak xbg..ciannye..heheh

bbalik cita td..sampai nye aku d chalet trus tukar bju n smyg zohor jamak ngn asar..takut xsmpat kan nti akt padat..kul 3 akt km bmula..sukaneka pertama iaitu isi air dlm botol yg aku rasakan paling memenatkan sbb kena blari2 di tepi laut n ambik air..lembik gile wei..aku xdpt no..huhu dpt no 4 je...ini mmg d sebabkan penat yg tlampau..haha...

dlm ms yg sama ada yg da terjun laut..sbb akt km mmg d buat tepi laut..hehe..so semua da basah..yg tua n muda sama ja naik..mcm da berpuluh2 taun x jmpe laut...hahaha..tp best la..lps tu km wat akt2 lain..tp yg xdpt aku lupakan acara membina istana pasir..km dpt johan oooo...group km..abg aku, adik aku, aku n nurin..mmg da agak akan menang...haha..pastu acara kutip kerang n kepah..km kalah..nk wat camne..salah teknik..hehehe...

sebahagian drp family ku tgh mkn

men golf utk acara org dewasa so aku xterlibat..ms tu aku d tanam dlm pasir..geli je sbb dorang geletek aku..korang msti tau kan klu org geletek kang leher camne rasa..huhuhu...da la aku xleh bgn..then km trus kn akt2 lain tp ms tu semua org da de dlm laut..jd akt yg d rancang xmenjadi sgt..cian mak aku n mak sdara aku yg mnjadi ajk sukaneka..sory la.nk wat camne..semua gile mndi laut...paling best ms aku dlm laut tu ialah melompat ketika ombak bsr dtg..ombaknye mmg besar beb..da brape org lemas..tmasuk la aku..haha..ala tu 1st je..lps tu da teror..ganaz jgk ombaknye...tp aku suka...ms tu jg km men bola dlm air..lwn ngn geng lelaki...best nye...taun dpn ramai nk family day d wat kat tepi laut jgk..km mndi smpai la 7.30..lama tu..dr kul 3berendam.bdn aku jgn ckp la.hirang..huhuh


acara isu air dlm botol..lotih weii acara nie..

bgambo sblm masuk laut..hahaha..

mlmnye ade bbq, acara penyampaian hadiah n game utk pasangan yg telah bkahwin..ms ni la nk tgk dorang ni serasi ke x..byk tau psl pasangan ke tidak...yg bbq tu ada ketam, udang, ayam, hotdog n nuget...tp aku dpt mkn sket jela..xlalu sgt nk mkn sbb letih..lps tu ada yg msk blk tido, ada yg mncing n ada yg bsmbang..aku plk kena mnjaga anak2 buah aku tu.nurin n najwa..sjak jmpe ptg td lgsg x mau berenggang..kadang2 gaduh kdg2 ok..ish2..anak buah aku nie.klu aku ilang mulala c nurin tu nangis cari kau..kena dok dpn mata dia 24jam..hehe..da kul 1 pg dorang xmo tido..nk org mncing..jd aku tpksa mggunakan kuasa veto utk ajak dorang blk bilik..tp smpainye kat blk dorang sibuk mewarna plk.aku da la ngantuk thp gaban..aku nk off lamp..tp dorang takut..trus nk blk tido ngn papa..haha..so xpela..aku pon trus d buai mimpi...

ni chalet yg aku tido..dr blkg..

ahad-7 jun
pg2 lg aku da bgn..sbb mlm tu hujan lebat gile..pastu ombak pon kuat mhempas pantai...aku kata dlm ati ' xleh jadik ni'..pastu aku pon terjun ngn sepupu aku..time tu km 2 org je.. ramai x bgn lg..aku saja mndi awal..karang lewat panas..lg la hirang muka aku...yg lawaknye mak2 sdara aku n mak aku mula2 ckp xmo mndi..spupu2 aku pon xmo mndi..tp tgk2 depa yg turun smpai tghri..hampeh tul..ms aku naik tu bdk2 tu jmpe obor2..so aku x nak la mndi da..sbb leher aku gatal2...rugi jgk...tp xpela..bdn penting..jd tgk jela dorang mndi smbil menangis dlm ati..huhuhuhu

tghri tu km check out kul 1 da bkonvoi ke lumut...beli2 belah sket..jln2 tgk monyet..singgah mkn kat kedai rosegar (kedai roti) pastu trus g ipoh..mlm tu ada kenduri n tahlil d rmh abg aku smpena msk rmh baru..km d beri penginapan dekat ngn rmh sepupu aku..rmh 3tgkt..ade 5 blk n 3 blk air..bsr jgk...family blah kak ipar aku yg jd mcm tuan rmh mlm tu..nsib la dorang ni mmg katering punya org..mmg sdap la..semua dr johor..hehehe..then kul 1 km pon blk la tmpat penginapan..1 taman je pon..dkt..hehe

isnin-8jun

pg tu semua xlarat bgn..tmbh2 aku, mmg rasa bpinar2..pening gila2..aku bgn g toilet je pastu tido blk..thgri tu ada knduri n mjlis kesyukuran d rmh spupu aku..jadi kul 11 da start bc yasin..kul 10.50 am br aku p sana..hahaha...baik x aku?lgpon semua tu family km je..bkn org len..de la org taman sket2...lps mkn je aku mcm nk blk rmh trus..tp xjd sbb dorang semua nk g lost world of tambun..jadi aku pon tpaksa la ikut..klu x camne nk blk..waaaa...letih bganda2..nsib aku da tido kjap sblm tu..

smpai je kat sana da 3.30pm..jadi ada ms bbrapa jam je sbb tmpat tu 5.45 semua game da xleh men..xleh mndi da...jd km pon cpat2 salin bju...nsib de diskaun kupon utk ckg2..so bbaloi la gak wpon lmbt kan..tmbh2 g ngn fam2 mmg besh..hehe


najwa ngn my mom..lps mndi mnda

kul 6 tu km da tukar bju..so ms tu kmbali ke rmh...lps btolak tu km singgah kat sg perak..lapo deh..then km pon blk..smpai kat rmh lbh kurang kul 10 mlm..smpai je pintu plk xleh bukak...xtau psl ape..yg spupu2 kau mula cari lubang nk pnjat...rmh aku tu pencuri da pernah msk 2 3 kali..so risau la jgk..aku paling risau laptop aku, yg len ambik la aku xkisah..tp laptop tu aku xtransfer byk lg data..huhuhu..

tiba2 adik aku leh bukak..terer la dia..kena lemah lembut br leh bukak kot..tp sblm ni ok plk..heran aku...jd d jadikan cita lps siap2 semua aku on9 kjap..then mata xlarat da tampung...jd masa utk ke awan dania...zzzzzzzzz

dpn chalet spupu aku.time ni br smpai..

nti aku upload lg pic..ni br sket sbb guna camera aku...yg lain ade kat pak sdara aku..hehehe...

kesimpulannye-percutian kali ni mmg hebat, menarik n ngetop...hahahahaha..taun dpn wat lg kat tepi laut...zazzzz
nurin yg mkin mbesar n mendill..haha

10 comments:

Adrenaline said...

saya ada soalan di sini:

adakan orang sarawak itu kelakar? melucukan?

adakah anda mendiskriminasi orang sarawak?

kenya tan anda pada gambar abang anda amat sensitif. sila terangkan perkara ini.

terima kasih

secretname said...

bkn la arenaline..sy tgk abg sy kelakar psl pskai kain je..slama ni mn la dia pakai camtu.just pakai kain..mcm org jawa pon ada..pastu dia buat plk gaya srwk..utk pgthuan anda..beliau menetap d srwk slama 6thn..sy suka ngn org srwk tau..sy jg pernah ke sana..jd jgn la aggp sy diskriminasi org srwk..itu tidak benar sama sekali..

jd klu anda terasa sy mintak maaf..tidak d sengajakan

secretname said...

d sbb kan keadaan telah mnjadi begini sy tgh memadam gambar abg sy bersama2 tajuk nya..sekian

Adrenaline said...

oklah..

saya minta maaf kerana tersilap faham..

happy blogging..

sorry again..

atty's said...

jalan2 ronda blog..kekwn...
cnteknya nurin..kenan lak nak buek menantu..heheheh

secretname said...

atty-nurin ramai mak mertua da...leh isi borang ye atty..hehe..gurau je..ok jom melawat blog kwn2 len

adrenaline-itz ok

singamaraja said...

Singamaraja reading your blog

secretname said...

thank u singamaraja..:)

asis said...

wah..hebat.. sampai ade tee

secretname said...

ape tu tee asis?