Saturday, May 16, 2009

SELAMAT HARI GURU

ni gambo mak aku..seorang cikgu yg brdedikasi sehingga d naikkan pangkat mnjadi GB skrg ni..tahniah..da setaun lbh memegang gelaran tersebut..asyik kursus memanjang..tp xpe..aku sbg anak meredhainye kerana itu 1 pengorbanan seorang guru...SELAMAT HARI GURU UMI..


ni abg aku tgh pukul bola golf..aku rasa aku terer lg..kwang3..dia ni ckg PJ..skrg ckg BM kot kat sek br..pe pon SELAMAT HARI GURU MY BRO...

ni kak ipar sulung aku..dia ni ngaja add maths xsilap aku..ke akaun..sek br ni aku xtau dia ngja pe...anyway..SELAMAT HARI GURU KAK FATH..

gambo ni d ambil bsama2 anak sulung mereka..nurin nisrina..bakal guru kah dia ni?haha..same2 kita nantikan...jeng jeng jeng

kanan skali tu ialah kak ipar aku no 3.br mndapat gelaran cikgu selama 1taun...cikgu mate n add maths xsilap aku..da 7 bkn pregnant..SELAMAT HARI GUR KAK ROS..


KEPADA SEMUA GURU2 DI MALAYSIA, BRUNEI, SINGAPORE N SELURUH DUNIA D UCAPKAN SELAMAT HARI GURU...

TERIMA KASIH KERANA MENDIDIK KAMI SEHINGGA BERJAYA DAN MENJADI ORG YG BERGUNA...

terutama kepada umi ku, abg ku, kakak2 iparku, mak2 sdara pak2 sedara, sepupu2 dan adik beradikku yang lain yg memegang gelaran guru...aku ucapkan SELAMAT HARI GURU kerana telah mendidik ramai manusia sehingga la semuanya tamat persekolahan..

kepada cikgu2 ku dari tadika sampai la form 6 n lect2 kat uum (tadika siong, sek rendah siong, sek keb tg piandang, sek men agama mahaad al ummh, sek men raja lope nor rashid n uum) tu thnkz byk2 kerana xsegan silu mbantu ku dlm pelajaran dan sangat2 menghargaiku sebagai anak murid kalian..

yg paling aku ingat dan sangat baik dgnku antara nya ialah :

sir lim boon tong-eng teacher waktu aku d kedah.kwn kpd mak aku..merangkap abg angkat aku
cikgu khairul anuar@keon-ckg PA aku merangkap ayah angkat aku dulu..merangkap ckg silat aku..hehe..blja ngan dia sgt best..simple.tepat n padat
cikgu aziz-rapat time form 2 n 3..ckg sains n ckg class..
cikgu selva nathan-sir form 6..bg dia aku anak murid paling baik smpai skrg..ceh poyonye aku
cikgu norakma- cikgu sejarah..still keep in touch..aku mai rmh dia..dia mai rmh aku..hehe
cikgu othman- cikgu sastera aku ms form 5 n form 6..mmg aku minat sastera..dia pon mai rmh aku n aku pon p rmh dia sbb dia de anak yg encem..keh keh keh.now da jd lect
ust ronif-cikgu agama aku n merangkap cikgu pengakap aku dulu..yg ni slalu la km bjumpe..tp 1 je permintaan dia aku xdpt tunaikan..msk silat cekak..sbb aku lbh suka silat gayong..da jd lect kat ganu..
cikgu zaiton-ckg BM form 6..byk aku dpt tunjuk ajar dr dia
cikgu norlina-ckg sastera..dgn dia byk aku bbincang psl sastera ni..best blja ngan dia
cikgu rafeah-ckg koir ms aku jd pengerusi dulu..dulu keep in touch pastu aku da ilang no dia la..waa
cikgu suzana-eng teacher..dia x ngaja aku..tp dia suka kwn ngan aku n aku pon same..dia teacher adik aku..kecik comey je orgnye..
cikgu zeti-ni teacher aku..'pass up'..tu tag line dia ms kutip buku..hehe..tggi lampai..putih orgnye..km suka kwn ngan dia..
cikgu hamzah-ckg bm xsilap aku..kwin ngn ckg sek aku gak dulu..la ni da xdgr berita..
cikgu kelas aku yg xdpt aku ingat namanye..ms form 5..aku tersangat la rapat dgn dia..smpai tido kat rmh dia ngan kwn2 aku..alamak..abis la klu dia bc entry nie..hehe.sory ckg
cikgu ismail n ckg yusop-2 2 org ni adalah cikgu silat aku ms d uum dan jg d sek..trima kasih byk2 ckg sbb jd kan sy serikandi sek n d uum..sy sgt2 hargainye..ade kemampuan sy nk lg blja dgn cikgu2..rindu utk bsilat..
cikgu nasim-cikgu sek mahad aku dulu..merangkap abg angkat aku..dulu ms aku form 1 dia rajin call aku..la ni da lost contact..thnkz bro

lain2 ckg ramai2 lg yg xdpt aku sebutkan..'klu sy terlupa nama2 cikgu sy mintak maaf ye..maklumla..otak sy ni ram nye kecik..nk kena upgrade sket ms lg..hehe'

ni plk lect2 yg byk mbantu aku masa stdy dulu termasuk la memberi komitment yg sangat tggi dlm prog2 yg km aturkan juga n rapat ngan aku..antaranya ialah :

prof shafee, prof halim, en syahril, en azlizan, en zaim, en naza, en rizal, en zainal, prof rohan, en bro mus, en malike dan juga semua lect yg pernah ngaja aku secara lgsg atau pon tidak lgsg n x lupa pak sdara n mak sdara aku iaitu dr mad n dr haslinda..dorang ni byk bg bantuan pd aku...thnk u so much to all of u..

TEMA HARI GURU MALAYSIA

2009 Guru Pembina Negara Bangsa

akhir kata...
terimalah lagu ini...,music plz...

"kami guru malaysia,
berikrar dan berjanji,
mendidik dan memimpin,
putra putri negara kita,

pada seri paduka,
kami tumpahkan setia,
rukun negara kita,
panduan hidup kami semua,

di bidang pembangunan,
kami tetap bersama,
membantu, membina,
negara yang tercinta,

amanah yang diberi,
kami tak persiakan,
apa yang kami janji,
tunai tetap kami tunaikan."

4 comments:

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

adakah cik syafa juga akan menjadi cikgu?
sama-sama kita nantikan
hehe

vidadarisakura said...

hey~
family aku pun majoriti cigu.
parents aku pun cigu.heee


saja maw bagitahu.hee

secretname said...

abg adha-hehe nda la..xjd cikgu kot..jd lect..hehehe

vidadari-yeka?sama la kita erk..hehe

asis said...

camat ari teacher..