Saturday, October 3, 2009

apa nak jadi ngn minyak kita ni!!!

korang nk tau x..nk d jadi kan cita ari ni aku nk g buh minyak kat changlun tu..adalah sebuah stesen minyak tu..bila aku g je tgk ramai jgk..so aku dok la blkg hilux..thai punya no plat dia..sbb blkg dia xdak sape tu yg aku p la tggu kat situ..pastu pam boy tu srh aku mai beratur pnjg2 kat tmpat lain...huh hangin la aku pon..punya lama hilux itam tu dok situ..ada dlm 3 buah hilux camtu...dr aku beratur panjang smpai la aku siap buh angin kat tayar dia still buh lg minyak kat keta dia..mak aiii brape byk tangki dia ada..aku asyik usya je dia dgn jelingan sungguh tajam..haha..jahat x aku?hahaha

aku rasa dia msti ada wat tank2 kat dlm tu..nk p jual minyak kita kat blah thai tu..geram siot..dah la kita d bg subsidi.senang2 je depa nk mai ambik..da slalu aku tgk camtu..cuma ari ni aku da xthn..tu yg aku tulis gak dlm blog ni..pihak bwajib tlg la ambik tindakan..karang org kita x cukup minyak..xadil la bg rakyat msia kan..klu nk tumpang buh minyak pon agak2 la..jgn la belambak2...huh...klu apa yg aku tulis ni mengguris ati sapa2 sory la ye..cuma perkara camni xleh d biar...harap maklum..sekian

7 comments:

lemonade said...

pg laporrr pd pihak berwajib skarang!!! hihi

Encik Azizan said...

btol tu..report je...sng je bt duit

secretname said...

lemonade & en azizan...nk report camne ye..takut..hahaha...

~M.i.z.D.i.e.L.a~ said...

WAH SYAF...

PRIHATIN JGK HG EH...

HEHE

atty's said...

kena bagi tau pihak berkuasa itu mcm..kes curi minyak nie..

Believe to Miracle said...

Ermm...menda nie, memang dah selalu berlaku kat our country dear....
berat tol..kadang2x pihak berkuasa sendiri pon makan suap..

secretname said...

dila-musti prihatin..hehe

atty-takut la nk bgtau..hehe

believe to miracle-mmg la tp npe la xleh ambik tindakan..kan polis punya tred mark 'sy benci rasuah'