Tuesday, July 14, 2009

update cerita ku

fuyooo...ssh bangat nk on9...kalau kat kolej tu aku dok dpn opis 2jam pon xdpt nk bukak laman web..hangin tul..2jam lak tu..pastu kat lab plk cam hampeh ade la..da la pc lembab..ramai plk guna..pastu 1jam je leh guna..kdg2 mlm2 xsmpai 1jam pon aku guna lab da nk tutup..hangin tul la..xdpt la aku update blog..email da dkt seribu aku xsmpat baca...huhuhu...gila tul..dulu aku xbiar pon email tu cecah 10...skrg...waaaaaaaaaa...sedih gile beb...

ohye kat sini de pc fair...wah ramai gile yg dtg jual n dtg beli..maklum la ptptn da dpt..aku plk?cari celcom berukband..hehe..ada yg register kn byr 68 n bulan2 68..tp xcampur modem la..yg tu leh on9 kat phone..senang sket nti kan...klu nk modem kena byr dlm 4ratus...free 3bln..so korang rasa camne ok x?

yg 1 lg owner tu mode dia 185. kn byr 68 jela sbln...aku perlukan pendapat anda semua..sbb biasa la..klu aku ni kaya ok gak..tp ptptn pon lom tentu dpt ni..skrg guna duit MAS (mak ayah support).hehhe..gaji aku yg bln lps pon lom msk ni...nk wat bisnes lak xtau nk wat ape..ish2..tulun2...

ohyea...best blja kat sini..sbb mcm dok oberseas tu..speaking je manjang..lps ni mata aku btukar jadi biru korang jgn tny la npe..hahaha(poyos)..

hah lg 1..aku da ambik laptop br..jadi aku ada 3laptop..1 da bg kat adik..1 nk bg kat mak..1 lg aku nk guna..hahaha..mcm juai laptop lak aku ni kan...

ni ade sorang kwn aku dia ciptakan 1puisi yg puitis utk aku.dia kata dia dpt ilham bila tgk gambo aku yg kat bwh ni

ni puisi beliau:-

sepiring coklat berisi cinta,
segelas kasih santapan bersama,
dan sekuntum senyum mesra,
sebagai tanda perkenalan kita.

seraut wajah memikat pandangan,
sekilas renungan menjadi ingatan,
biarpun tiadanya ruang kesempatan,
untuk kita saling bertentangan.

hanyalah bicara tanpa suara,
medan pengantara luahan rasa,
namun hadirnya amat bermakna,
buat mengusir keresahan dijiwa.

semoga jalinan akan berkekalan,
biarpun tiada sebarang ikatan,
hanya bersulam benang keikhlasan,
sebagai lambang sebuah persahabatan.

kepada beliau ku ucapkan ribuan n jutaan trima kasih..ayat2 tu sungguh syahdu..aku nk pegi cari buku nie..kat library skrg..ni je tmpat yg laju wireless..gambo br akan aku update nti..rindu kamo semua..c ya

7 comments:

joegrimjow said...

macam pantun je
tapi menarik!!

secretname said...

yeke...thnkz joe

@}--niEra-- said...

tk best la syafa jarang online...

K.A.T.H.Y said...

rendu kat sfaya!

puisi tu touching lah!!
tgkap lentok i bace..waakakkaka

a.k.a nony@anonymous

shira said...

hai..mcm penah 'tekeluar' jer ayat MAS dr mulut yg manis ini...hahahaha...

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

makan KFC sowang2
tak ajak abg pon
huhu

secretname said...

niera-skrg ni da leh on9 slalu tau..da de berukband..hehe

kathy-rendu jgk sama kamu cyg...terer kan dia wat madah tu..hehe

shira-ayat MAS shira?ayat ape tu ye?hehehe

abg adha-ala abg..camne nk ajak..jauh bebenor..hehe